×

4-20mA signaalgever aansluiten

De mA gevers van DIVIZE zijn ontworpen voor gebruik in 2-draads 4-20mA loops. Met een externe voeding zijn ze ook te gebruiken in 4-draads toepassingen.

2 draads 4-20mA

2 Draads 4-20mA wordt voornamelijk gebruikt voor het aansluiten van sensoren. In een 2 draads systeem wordt de voeding voor de sensor geleverd via het mA signaal door het apparaat dat het mA signaal uitleest, zoals een PLC, DCS systeem, display etc. Hierdoor is het niet noodzakelijk extra bedrading aan te leggen om de sensor van een voedingsspanning te voorzien. De DIVIZE mA gevers zijn geschikt voor gebruik in een 2 draads 4-20mA systeem, ze hebben namelijk geen externe voeding nodig.

Deze situatie wordt is de DIVIZE signaalgever passief en het apparaat dat het mA signaal uitleest actief, de DIVIZE mA signaalgever levert namelijk geen voedingsspanning.

mA gever 2-draads aansluiting

4 draads 4-20mA

De DIVIZE mA gever kan in combinatie met een externe voeding gebruikt worden voor het testen van passieve apparatuur zoals klepstandstellers I/P converters, loop powered displays etc Voor het testen van passieve PLC inputs en DCS inputs is eveneens een externe voeding noodzakelijk. Zie het aansluitschema hieronder.

mA gever 4 draads aansluiting

In deze situatie wordt de spanning voor de loop geleverd door de externe voeding. De A2007 mA gever functioneert als stroombron en regelt de stroom in de loop, deze stroom wordt gedetecteerd door aangesloten apparaat.

© Divize b.v. ; 23-6-2012 Laatste wijziging: 14-2-2021.
© 2006-2024 DIVIZE b.v.