×

Namur NE43 aanbeveling

Namur NE 43 is een richtlijn die aangeeft op welke manier storingsinformatie van een 4-20mA transmitter doorgegeven kan worden aan een besturingssysteem via een analoog 4-20mA signaal.

Namur NE43 definitie

De namur NE 43 richtlijn definieert een storing als een signaal van minder dan 3,6 mA of meer dan 21 mA. Om valse storingen als reactie op stoorpulsen of dips in het 4-20mA signaal te voorkomen is bovendien bepaald dat het signaal meer dan 4 seconden actief moet zijn voordat dit als storing geïnterpreteerd mag worden.

Voordelen Namur NE43

Een proces besturingssysteem zoals een PLC of DCS systeem kan op deze manier een onjuist functionerende sensor herkennen. De software in het procesbesturingssysteem kan er dan voor zorgen dat in de productie rekening gehouden wordt met de defecte sensor waardoor productieverlies verminderd of voorkomen kan worden. Via de software van het procesbesturingssysteem kan ook een storingsmonteur gewaarschuwd worden om de defecte sensor te vervangen of repareren.

Namur NE43 functionaliteit testen

Om de juiste reactie van de PLC of het DCS systeem op de defecte sensor te controleren kan een 4-20mA signaalgever gebruikt worden. De te gebruiken 4-20mA simulator moet een voldoende groot bereik hebben om het Namur NE43 storing signaal te simuleren.

Namur NE43 stroom niveau

Divize levert de A2007E-X mA gever met een bereik van 3,4 tot 21,5 mA. Deze is speciaal ontworpen voor het testen van PLC’s en DCS systemen volgens de Namur NE43 richtlijn. Door de mA gever tegen de aanslag te draaien wordt het mA signaal zo laag/hoog dat de storingsstatus geactiveerd wordt. Hierdoor kan de reactie van de PLC of het DCS systeem op eenvoudige wijze gecontroleerd worden. De A2007E-X mA gever is voorzien van een 10 slag potentiometer waardoor de stroom nauwkeurig instelbaar is.

© Divize b.v. ; 11-7-2012 Laatste wijziging: 9-8-2020.
© 2006-2024 DIVIZE b.v.